Osvežena napoved za prihodnji teden

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Slovenijo so zajele padavine. Jasneje bo v petek in soboto. Kaj pa prihodnji teden?
Oglej si celoten članek

Zaradi možnega naraščanja hudournikov in manjših vodotokov na Arsu opozarjajo na možna razlivanja. Umiritev razmer pričakujejo ponoči. Sodeč po napovedi bodo takrat sprva možne še občasne krajevne padavine, čez dan pa se bodo oblaki počasi trgali.

"Občasno bo tu in tam še rahlo deževalo, popoldne in zvečer bo možna kakšna ploha ali nevihta. Najnižje jutranje temperature bodo od 12 do 17, ob morju 20, najvišje dnevne od 21 do 25, na Primorskem do 27 stopinj," napovedujejo na Arsu.

Močneje padavine omenjajo tudi na portalu Neurje.si.

xxx

V petek in soboto bo dopoldne povečini sončno, sredi dneva in popoldne pa delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Nastalo bo nekaj krajevnih ploh ali neviht. Nekoliko topleje bo.

Napoved do prihodnjega četrtka  

"V soboto bo nad našimi kraji šibko območje visokega zračnega tlaka, ki bo v nedeljo oslabelo. Povečini bodo nad nami pihali zahodni višinski vetrovi. Ozračje bo zlasti v nedeljo bolj nestabilno. V začetku prihodnjega tedna bomo pod vplivom bolj suhih severnih vetrov. Zaenkrat kaže na bolj stabilno vreme," vremensko sliko pojasnjujejo na Arsu.

V soboto bo deloma sončno, popoldne se lahko pojavljajo posamezne plohe in nevihte. Bolj spremenljivo dogajanje bo v nedeljo, ko bodo plohe in nevihte pogostejše. V soboto se bo ponovno ogrelo do blizu 30 stopinj, v nedeljo pa bo za nekaj stopinj hladneje.

"Začetek prihodnjega tedna bo sončen, še vedno pa krajevnih padavin ne moremo povsem izključiti. Temperature bodo blizu povprečja za ta čas," napoved sklenejo na Arsu.

Foto: Arso Preglednica vreme

Tudi danes toča Netipično poletje, koliko časa še nestabilno vreme?

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.