Osvežena vremenska napoved za jutri

Foto: Saša Despot Veter Foto: Shutterstock vreme mraz termometer Foto: Profimedia Mraz
Tako mrzlo je bilo danes zjutraj. Jutri bo še huje.
Oglej si celoten članek

Danes zjutraj je bilo na Kredarici le -25,8 stopinje Celzija. Včerajšnje jutro, ki je bilo v gorah med najhladnejšimi v zadnjih 50 letih, je bilo na Kredarici zjutraj -27,1 stopinje Celzija, kar je najhladneje po letu 1985, ko so v noči s 6. na 7. januar izmerili -28,3 stopinje Celzija.

Foto: Arso

Po večini države je bilo danes zjutraj okrog -10 stopinj Celzija, tudi ob morju je temperatura padla pod ledišče, na Letališču Portorož so tako izmerili -4,2 stopinje Celzija, v Biljah pri Novi Gorici pa se je živo srebro ustavilo pri minus petih stopinjah Celzija.

A jutri bo še bolj mrzlo. "Najnižje jutranje temperature bodo od -20 do -13, na Primorskem od -9 do -5, najvišje dnevne od -7 do -4, na Primorskem okoli 2 stopinje Celzija," napovedujejo vremenoslovci agencije za okolje.

Do petka velja oranžni alarm

"Do četrtka bo še mrzlo. V večjem delu Slovenije bo srednja dnevna temperatura pod -7 stopinj Celzija. Občutek mraza bo stopnjeval veter," opozarjajo vremenoslovci. Do petka je zaradi mraza razglašen oranžni alarm.

V četrtek bo do večera na zahodu in jugu države začelo rahlo snežiti. Predvsem na jugu države bo snežilo tudi v petek.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 10

  • 18:10 27. Februar 2018.

    Bo za dan Žena že topleje to je važno.

  • 17:28 27. Februar 2018.

    A res, a sneg imamo. Pa to sredi zime!! Pa saj to ni možno!!! Kdo je za to kriv???

  • 15:16 27. Februar 2018.

    Zakaj pa mislite so ukinili meteorološko postajo na Babnem polju in posledicno ni vec zajeta v statistično obdelavo podatkov in …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.