Otoplitev in padavine

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
V naslednjih dneh nas čakajo padavine, otoplitev in spet več megle. Snega naj ta teden ne bi bilo.
Oglej si celoten članek

Konec tedna se nam obetajo padavine. "Konec tedna se nam obetajo padavine, ki bodo končale enomesečno suho obdobje. Snega do nižin še ni videti, vsaj do volitev ne," nam je povedal dežurni meteorolog na Agenciji RS za okolje (ARSO) Brane Gregorčič.

Začetek tedna hladnejši

Danes bodo temperature še nad ničlo, predvsem zaradi sonca, in se bodo čez dan gibale od 4 do 9. Še topleje bo na Primorskem, okoli 14 stopinj. V naslednjih dneh pa bo spet večji del dneva megleno ali oblačno. Najnižje jutranje temperature bodo od -1 do -6, najvišje dnevne od 0 do 5, na Primorskem okoli 12 stopinj C.

"V naslednjih dneh se bo otoplilo. V drugi polovici tedna bo topleje kot v prvi. Izjema je današnji dan, ko bo ob sončnem vremenu od 4 do 9 stopinj. V naslednjih dneh pa bo spet bolj vztrajna megla, kar pomeni, da po nižinah ne bo ravno toplo. V četrtek bo začel pihati jugozahodni veter, ki bo prinesel tako oblake kot otoplitev. Namerili bomo od pet do deset stopinj," je dejal Gregorčič.

Temperature normalne za letni čas

Gregorčič pravi, da temperature, ki nas spremljajo te dni, niso ne prenizke ne previsoke. "Temperature, ki jih bomo namerili v tem tednu, so primerne za ta letni čas. Drugače smo kar nekaj časa imeli podpovprečne temperature v nižinah in visoke temperature v višinah. Ta teden bo drugače, saj se bo zaradi vetra, ki bo začel pihati, spodaj segrelo in zgoraj ohladilo."

Kar se tiče snežnih padavin, pa Gregorčič pravi: "Težko točno napovemo vreme za več kot teden dni naprej, pustimo se presenetiti ..."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.