Otroci družine Grims se z Mladino niso poravnali, zato sledi tožba

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Poravnava med zakoncema Grims ter Mladino, ki je Grimsove primerjala z družino nacističnega politika Josepha Goebbelsa, neuspešna. Trije otroci poslanca SDS od Mladine zahtevajo skupaj 133.000 evrov.
Oglej si celoten članek

Mladina je v satirični rubriki Mladinamit marca 2011 objavila fotografijo Grimsove družine poleg fotografije družine ministra za propagando v tretjem rajhu Josepha Goebbelsa, zaradi česar sta se zakonca Grims odločila za tožbo.

Grimsova sta prepričana, da je tednik s to objavo nedopustno posegel v njuno družino, otroci pa da so bili zaradi objave tarča vrstnikov. Grimsova žena Martina Dragoš Grims se je počutila prizadeto tudi zaradi primerjave z Magdo Göbbels, ki je ob porazu nacistične Nemčije v drugi svetovni  vojni s strupom umorila svoje otroke.

Mladina: šlo je za kritiko političnega delovanja

Pri Mladini pa so se branili, da je šlo za kritiko političnega delovanja Grimsa, ki se z ženo in otroki izpostavlja javnosti z namenom dvigovanja priljubljenosti med volivci, žena pa da ga pri tem ravnanju podpira.

Prvostopenjsko sodišče je zavrnilo oba tožbena zahtevka zakoncev Grims, Branko Grims je zahteval 39.000 evrov odškodnine ter objavo opravičila in sodbe, njegova žena pa 80.000 evrov odškodnine. Oba sta se na sodbo pritožila. Višje sodišče je Grimsovi pritožbi delno ugodilo ter Mladini naložilo objavo opravičila in sodbe, odločitev glede odškodnine pa vrnilo v ponovno prvostopenjsko presojo.

Mladina je po odločitvi o objavi sodbe in opravičila oboje tudi objavila, a hkrati je po poročanju Dela vložila zahtevo za revizijo na vrhovno sodišče. Okrožno sodišče bo pred novim odločanje glede tožbenega zahtevka zakoncev Grims zato tudi počakalo na vrhovno sodišče.

Za otroke Grimsova zahtevata odškodnino

Zakonca sta tudi zahtevala, da se Mladina opraviči tudi njunim otrokom, a je višje sodišče v tem delu pritrdilo prvostopenjskemu sodišču, da tedniku tega ni treba storiti, saj otroci niso stranke v pravdi. Zato je vložena posebna tožba, poleg 133.000 evrov odškodnine otroci (oziroma njuni starši v njihovem imenu) zahtevajo še opravičilo in objavo sodbe.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 18

  • 15:15 12. Junij 2015.

    Misliš na DEMOKRACIJO ???

  • 12:33 12. Junij 2015.

    Prav imajo! Skrajni levi časopis bi moral vsaj enkrat odgovarjat za širjenje nestrpnosti do drugače mislečih, poniževanj in za svoja …

  • 07:09 12. Junij 2015.

    SSDSS ------SS

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.