Otroci še v vrstah

Premajhni vrtci. Še letos bodo novi v Celju, Velenju in Preboldu. Pogoje za sprejem zaostrujejo.
Oglej si celoten članek

"Včeraj smo v enoti Sonce Vrtca Anice Černejeve v Celju odprli še en nov oddelek in v njem zagotovili prostor za 14 otrok iz prvega starostnega obdobja. Kljub temu imajo trije javni vrtci na listi čakajočih za vpis še 96 otrok s stalnim prebivališčem v Mestni občini Celje (MOC)," je povedala Sandra Stajnko z oddelka za družbene dejavnosti.

Največ točk Celjani
"Pritisk na vrtce je velik, zlasti v prvem starostnem obdobju," je dejala Vanja Krašovic, ravnateljica Vrtca Anice Černejeve, ki opaža, da se število sicer zmanjšuje, a ostaja visoko. "Ker od staršev dobimo veliko pritožb, smo dolžni delati transparentno," je poudarila.

Celjski mestni svetniki pa so ravno na zadnji seji potrdili nov pravilnik, po katerem pogoje za sprejem otrok v celjske vrtce še zaostrujejo. "Po novem bodo najvišje točkovani tisti otroci, katerih tudi oba starša živita v MOC," je pojasnila Krašovičeva. Prav zdaj pa na MOC že zbirajo tudi ponudbe za gradnjo novega vrtca na Dolgem polju. "To bo naša največja letošnja investicija, za katero smo zagotovili denar v proračunu," je povedal župan MOC Bojan Šrot.

Ponekod že gradijo

Za gradnjo novega, nizko-energetskega vrtca so se nedavno odločili v Velenju. "Zgradili bomo prizidek k obstoječemu vrtcu Vrtiljak, v katerem bomo zagotovili štiri dodatne oddelke za nižjo starostno stopnjo," je ob podpisu pogodbe dejal velenjski župan Bojan Kontič. Prizidek k obstoječemu vrtcu so že začeli graditi tudi v Preboldu, kjer so morali zaradi povečanega števila otrok tri oddelke vrtca začasno odpreti kar v osnovni šoli.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.