Otroci želijo, da jih odrasli slišijo

Foto: Žurnal24 V Mariboru so prireditve podnaslovili z geslom Želimo, da nas slišite in obljubl
Teden otroka. Pod geslom Mediji za bogatejše otroštvo prostočasne aktivnosti in delavnice.
Oglej si celoten članek

Maribor, Murska Sobota. Zveza prijateljev mladine (ZPM) ta teden pripravlja številne dogodke in razvedrilne programe za otroke. “Na Glavnem trgu se bomo dopoldne učili o prometu, izdelovali spominske knjige in peresnice, se srečali s knjigami in zaplesali,” vabi Kornelija Kaurin z ZPM.

V Umetnostni galeriji Maribor (UGM) si lahko družine ves teden brezplačno ogledajo razstave, največ otrok pa pričakujejo v soboto na ustvarjalnici s pravljičarko. “Ta bo okoli 200 otrok popeljala po razstavi Vizualni birokrati, na njej pa bodo denimo spoznali razlike med abstraktnimi in realističnimi upodobitvami,” pove Andreja Rakovec, kustosinja UGM.

Otroški bolšji sejem
V Pokrajinskem muzeju Murska Sobota bodo otroci danes ob 16. uri spoznali princip gradnje cimprače, nekoč značilne prekmurske hiše. Pri soboškem gradu pa bo v četrtek od 15. do 18. ure bolšji sejem, na katerem bodo otroci prodajali ter kupovali rabljene igrače in opremo za prosti čas. Sledil bo kostanjev piknik s taborniki.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.