Otroška srčna kirurgija za sodelovanje s Čehi

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
UKC Ljubljana si prizadeva za sodelovanje s kardiovaskularnim centrom iz Prage na področju otroške srčne kirurgije.
Oglej si celoten članek

Med ljubljanskim Univerzitetnim kliničnim centrom in praško Motol Children's Hospital potekajo dogovori o sodelovanju na področju otroške srčne kirurgije. Sodelovanje je še v fazi podpisovanja pisma o nameri, pišejo v Delovih Ozadjih. 

Tomas Tlaskal iz kardiovaskularnega centra iz Prage je minuli teden v UKC Ljubljana operiral pet otrok. V kolikor bi do sodelovanja prišlo, bi, po pisanju časnika, trije češki kirurgi opravljali operacije v Ljubljani in obenem izobraževali slovenskega kirurga. Cilj, ki so si ga zadali v Ljubljani, je, da bi čim več otrok operirali v Ljubljani, tudi v sodelovanju s tujimi kirurgi.

V UKC so po odhodu Davida Mishalyja in Roberta Blumauerja, poskušali vzpostaviti sodelovanje z beograjskim kirurgom Igorjem Šehićem in italijanskimi kirurgi. Oba poskusa sta se končala neuspešno. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.