Ovadba proti ministrici Krebsovi

Foto: Žurnal24 Posedijev odvetnik Bojan Grubar: ''Ministrica ne more samovoljno posegati zoper
Janez Posedi bo prek odvetnika jutri vložil kazensko ovadbo proti ministrici za javno upravo Irmi Pavlinič Krebs zaradi preprečitve izplačila uskladitve plač in kršenja osebnih podatkov.
Oglej si celoten članek

S tem, ko je ministrica Krebsova preprečila izplačilo tretje četrtine plačnih nesorazmerij, ki je zapadlo v plačilo 1. 10. 2010, je storila kaznivo dejanje, pojasnjuje odvetnik vodje Posedijevih sindikatov javnega sektorja Bojan Grubar. "In ne samo, da je direktorjem javnih zavodov dala navodilo, da ne smejo izplačati te uskladitve, z računalniškim programom je bil po njenem navodilu preprečen obračun tega izplačila," še dodaja Grubar.

Kršenje temeljnih pravic delavcev in samovolja ministrice
"Gospod Posedi bo prek moje pisarne vložil kazensko ovadbo zoper ministrico Krebsovo zaradi kaznivega dejanja kršitve socialno-varstvenih pravic dalavcev, zaradi kršitve temeljnih pravic delavcev," je še za zurnal24.si povedal odvetnik Grubar.

Ministri bi po njegovem morali spoštovati kolektivno pogodbo, ki predstavlja pravni vir, je še opozoril in dodal, da ministrica ne more samovoljno posegati zoper zakon.

Tudi kršenje osebnih podatkov?
Janez Posedi
, vodja dela sindikatov javnega sektorja, je odvetnika Grubarja pooblastil, naj namesto njega vloži tudi prijavo informacijski poblaščenki. Napoveduje inšpekcijski nadzor preštevanja pristopnih izjav za ugotavljanje članstva v sindikatih, ki so z vlado podpisali dogovor oziroma aneks. Šlo naj bi za kršenje osebnih podatkov. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.