Ovadba zoper Brezovarja

Foto: Žurnal24 main
Foto: Žurnal24 main
Protikorupcijska komisija je prejšnji mesec na pristojno okrožno državno tožilstvo zaradi suma storitve kaznivega dejanja vložila kazensko ovadbo zoper nekdanjega glavnega inšpektorja Boruta Brezovarja.
Oglej si celoten članek

Na podlagi zakona o integriteti in preprečevanju korupcije pa je zoper njega na inšpektorat podala tudi pobudo za uvedbo ustreznega nadzora in disciplinskega postopka, piše današnji Dnevnik.

Na protikorupcijski komisiji so časniku sicer v sredo povedali le, da so vložili kazensko ovadbo zoper osebo, ki je zaposlena na inšpektoratu za delo, imena pa niso želeli izdati. Identiteto ovadenega pa so jim v četrtek razkrili na ministrstvu za delo, ki je zadevo prejelo v vednost.

Vlada je aprila razrešila Brezovarja na predlog ministrstva za delo. Slednje je postopek proti Brezovarju začelo na poziv protikorupcijske komisije, ki je zoper inšpektorja prejela več prijav suma korupcije. Opozorila je, da je dlje časa in v velikem obsegu odplačno in nejavno sodeloval z različnimi podjetji, ki so pod nadzorom delovne inšpekcije. Očitke je zavrnil, z ministrom pa se je dogovoril za umik s položaja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.