Ovadba zoper Hauca

Foto: Žurnal24 (Foto: Nik Rovan)
Komisija ovadila direktorja Pošte Slovenije. Župevčeva zatrjuje, da ovadba ni povezana z dolgom SD do Pošte.
Oglej si celoten članek
Komisija je pred Haucem že ovadila Andreja Lasbaherja, direktorja Progresije, ki je izdajala Slovenski tednik, in Roberta Terška, direktorja podjetja Zame-tek, ki je izdajalo Ekspres. Odgovora na ovadbe z ljubljanskega okrožnega tožilstva komisija še ni prejela.

Državnozborska komisija, ki preučuje politično ozadje izdajanja brezplačnikov Slovenski tednik in Ekspres, je danes dopoldne vložila kazensko ovadbo proti generalnemu direktorju Pošte Slovenije Alešu Haucu zaradi suma krive izpovedi pred preiskovalno komisijo.

Hauc se po besedah predsednice komisije Melite Župevc glede bistvenih okoliščin sodelovanja s podjetjem Progresija in lastniških razmerij ni izpovedal tako, kot govorijo dejstva. "Ovadbe temeljijo na dejstvih, ki so v nasprotju s pričanjem," je poudarila.

Hauc je prepričan, da njegovega pričanja zagotovo ni mogoče šteti pod definicijo kaznivega dejanja krive izpovedi. "To pomeni, da je kazenska ovadba zgolj odraz nadaljevanja številnih pritiskov, namenjenih diskriminaciji generalnega direktorja Pošte Slovenije, ki že šesto leto pod njegovim vodstvom posluje s solidnimi dobički," so sporočili s Pošte.

Poslanec SDS Jože Tanko je na vlado naslovil poslansko vprašanje, v kateri današnjo ovadbo označuje kot "korporativni pogrom koalicijskih poslancev nad direktorjem Pošte" ter sprašuje o povezanosti današnje ovadbe z dolgom SD do Pošte ter nakupom zemljišča v poslovni coni Komenda, ki je, kot piše, "v skrivnostni lasti poštnega nabiralnika, povezanega z Antonom Ropom".

"Doslej namreč še nobena izmed številnih institucij oziroma organov, ki so se ukvarjali s preiskavami distribucije brezplačnikov, ni ugotovila nezakonitosti," so še zapisali in napovedali, da bo generalni direktor zoper vlagatelje kazenske ovadbe uporabil ustrezna pravna sredstva.

Dolg SD do Pošte neuradno 117 tisoč evrov
Na vprašanje, ali je Haučeva ovadba povezana s tem, da SD Pošti dolguje nekaj denarja, je Župevčeva odgovorila, da so ga ovadili na podlagi suma krive izpovedi in da so takšne navedbe naravnost smešne. "Očitki, da se načrtno spravljamo na direktorja Pošte, so neutemeljeni," je poudarila. "Povsem enako obravnavamo vse priče." Po naših neuradnih informacijah naj bi dolg SD do Pošte sicer znašal že 117 tisoč evrov, o čemer smo v našem časniku pisali konec prejšnjega meseca.

Glede zaslišanja novinarjev Župevčeva pravi, da se bodo dogovorili, na kakšen način in kdaj bodo to izpeljali. "Mi ne domnevamo, kdo je pisal za brezplačnike," je poudarila. "Mi vemo. In to na podlagi dokazov in ne domnev," je odgovorila na očitke, da preganjajo novinarje.

Komisija je sicer že prej ovadila Andreja Lasbaherja, direktorja Progresije, ki je izdajala Slovenski tednik, in Roberta Terška, direktorja podjetja Zame-tek, ki je izdajalo Ekspres. Odgovora na ovadbe z ljubljanskega okrožnega tožilstva komisija še ni prejela.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.