Ovadba zoper Ropa

Foto: Žurnal24 anton rop
Zoper Antona Ropa je bila v zvezi s poročilom vladne delovne skupine za oceno dela Sove že decembra lani oziroma januarja 2008 vložena kazenska ovadba zaradi suma kaznivega dejanja.
Oglej si celoten članek

Kazenska ovadba naj bi bila vložena na podlagi petega vmesnega poročila delovne skupine, je pojasnilo vrhovno državno tožilstvo. Tožilec pa se še ni odločil, ali bodo ovadbo ovrgli ali pa se bodo odločili za preiskavo. Kdaj naj bi se to zgodilo, se še ne ve, prav tako pa tudi niso znane morebitne sankcije zoper nekdanjega premierja.

Sporno vmesno poročilo delovne skupine se je nanašalo na seznanitev nekdanjega premierja Ropa z izsledki prisluhov hrvaškemu predsedniku Ivu Sanaderju, ko se je ta pogovarjal z vodjo takratne opozicije Janezom Janšo. Nezakonitost naj bi bila v tem, da vsebina posnetka tega prisluha ni ogrožala nacionalne varnosti in ni bila pomembna zaradi varnostnih, političnih ali gospodarskih interesov države. Zato po oceni Janševe vlade ni bilo nobene podlage za Sovino obveščanje predsednika vlade o tem.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.