Ovadili ravnatelja

Foto: Žurnal24 "Dovolj imamo grdega obnašanja ravnatelja, šikaniranja in nepravilnosti," so pre
Prometna šola. Deset predavateljev se je zaradi nepravilnosti ravnatelja Pepevnika odločilo za upor.
Oglej si celoten članek

Ravnatelja sumimo več kaznivih dejanj, zato bomo zoper njega podali kazensko ovadbo. Odločili smo se, da ovadbo podamo tudi zoper ravnateljico srednje prometne šole Maribor,” je včeraj v imenu vseh redno zaposlenih predavateljev višje prometne šole Maribor pojasnila Andreja Križman.

Od šikaniranja do plagiata
Kot smo že poročali, je zadnje dni v decembru veliko prahu dvignil odstop ravnatelja Antona Pepevnika. Delovno razmerje mu bo na tej šoli prenehalo 31. decembra. Zoper njega je kazensko ovadbo zaradi šikaniranja na delovnem mestu podal mlajši predavatelj na tej šoli. Ravnatelju zdaj predavatelji očitajo še plagiatorstvo pri doktorski nalogi in nepravilnosti pri poslovanju šole. “Poleg plače si je ravnatelj izplačeval zneske po podjemni pogodbi in prek avtorskega honorarja,” so navedli zaposleni.

Ne bomo sodelovali z novim vodstvom; v znak protesta bomo nosili bele trakove, trudili pa se bomo, da študijski proces ne bo trpel.
Andreja Križman

Pepevnika smo večkrat klicali na mobilni telefon, vendar je ta zvonil v prazno. Neuradno smo izvedeli, da je še vedno na bolniškem dopustu in da z zaposlenimi ne komunicira. Zoper ravnateljico srednje šole za promet pa naj bi predavatelji kazensko ovadbo podali, ker jo sumijo potvarjanja seznamov dijakov v dijaškem domu.

Niso zadovoljni z novim
V ponedeljek je svet zavoda šole s 1. januarjem 2011 za vršilca dolžnosti ravnatelja in direktorja ustanove imenoval Boruta Krajnca. Križmanova in njeni kolegi pa menijo, da novi vršilec dolžnosti ni kompetenten, zato so od 3. januarja napovedali belo stavko. Krajnca in ravnateljice srednje šole nam zaradi počitnic ni uspelo priklicati, predsednica sveta zavoda pa je sporočila, da bodo do konca januarja objavili razpis za delovno mesto, ki ga je zasedal Pepevnik.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.