Padajo kazenske ovadbe

Volitve. IJN: Napaka je namerna. SD: Glasovnice je nekdo dodal.
Oglej si celoten članek

“Vsi so vedeli, da ima Izola je naša (IJN) šest sedežev, SD pa pet. Bilo je jasno, da imamo 55 glasov več kot stranka SD in da bi jih SD potrebovali točno 60, da bi oni pridobili šest in mi pet sedežev. Mislim, da je to motiv dejanja,” je v torek dejal Darko Grad iz IJN.

Od volišča v Osnovni šoli Livade Izola do volilne komisije je zmanjkalo 60 glasovnic, po vnovičnem štetju v ponedeljek pa so se znova našle. Komisija je ugotovila, da se je pri prepisu števila glasov za stranko IJN zgodila napaka: namesto 165 so jim pripisali 105.

Ludvik namesto Zadela
Sedeži. Po podatkih Državne volilne komisije ima v izolskem občinskem svetu stranka IJN šest sedežev, SD pet, DeSUS tri, Mef in Izolani dva, SDS dva, Združeni za Izolo in LDS pa po enega. Po preštetih predčasnih glasovnicah je Bojana Zadela iz SLS zamenjal Vojko Ludvik iz Oljke.

Po mnenju IJN je šlo za naklepno dejanje, zato so podali tri kazenske ovadbe zoper neznanega storilca zaradi suma uničenja in ponareditve volilnih listin, volilnih izidov in uradnih listin.

Sumijo na vlom

Pri SD namigovanja IJN zavračajo in so v torek vložili kazensko ovadbo zoper neznanega storilca zaradi suma odtujitve glasovnic na volišču, dan pozneje pa zaradi suma vloma v omaro občinske volilne komisije, v kateri so bile shranjene glasovnice. Pri SD namreč sumijo, da je nekdo v ponedeljek vlomil v omaro volilne komisije in dodal manjkajočih 60 glasovnic.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.