Padalec pred pristankom še zaokrožil, nato pa se zaletel v drog

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Jadralni padalec je pri padcu utrpel hude telesne poškodbe.
Oglej si celoten članek

Okoli dvanajste ure se je na območju Šmihela v Mestni občini Nova Gorica poškodoval jadralni padalec. Gre za 54-letnega nemškega jadralnega padalca, člana ene od nizozemskih šol jadralnega padalstva. 

Padalec je poletel z vzletišča na Lijaku. Pred predvidenim pristankom je nekajkrat zaokrožil nad travnikom, nato pa med manevriranjem z desnim bokom telesa zadel v drog električnega daljnovoda. 

Padalec je pri tem utrpel hude telesne poškodbe. Na kraju so mu pomoč nudili reševalci NMP ZD Nova Gorica, ki so ga nato odpeljali na nadaljnje zdravljenje v šempetrsko bolnišnico.

Policija je o dogodku poleg pristojnih pravosodnih organov obvestila tudi preiskovalca letalskih nesreč in incidentov. 

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.