Padalec v tandemu utrpel hude poškodbe

Foto: Shutterstock Jadralno padalo
Na bovškem pristajališču za jadralne padalce je prišlo do nesreče, v kateri je eden od padalcev utrpel hude poškodbe.
Oglej si celoten članek

Policija je sporočila, da sta 55-letni pilot tandema jadralnega padala in 28-letni jadralni padalec iz Nemčije ob 14.30 v tandemu vzletela z vzletišča za jadralne padalce s postaje "C" pod Kaninom. 

Ko sta nekaj minut pred 15. uro z jadralnim padalom pristajala na travniku na pristajalnem mestu Breg. Ker sta letela previsoko za varen pristanek na omenjenem travniku, je 55-letni pilot jadralnega padala nameraval pristati na sosednjem travniku. Pri preletu dreves in grmičevja je s padalom na višini približno 4 metre nad tlemi z desnim delom kupole jadralnega padala oplazil vejo drevesa. Jadralno padalo se je zavrtelo, oba padalca pa sta z višine dobrih treh metrov padla na tla. 

Pri padcu se je 28-letni Nemec telesno poškodoval. Utrpel je poškodbe spodnjega dela hrbta. Na kraju so ga zdravniško oskrbeli reševalci NMP ZD Tolmin. Zaradi suma hude telesne poškodbe so ga kasneje prevzeli člani dežurne ekipe Helikopterske nujne medicinske pomoči in ga z vojaškim helikopterjem odpeljali na nadaljnje zdravljenje v ljubljanski klinični center. 

Fotografija je simbolna.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.