Padla odločitev: Vlada številne uslužbence pošilja na obvezni dopust

Foto: Anže Petkovšek Upravna enota Ljubljana
Foto: Anže Petkovšek Upravna enota Ljubljana
Če v tem času ne bodo izrabili letnega dopusta ali druge upravičene odsotnosti, jih bodo napotili na čakanje na delo doma s pravico do nadomestila plače, kot jo določa zakon.
Oglej si celoten članek

Po poročanju portala N1 bodo uslužbenci državne uprave v času božičnih in novoletnih počitnic, med 27. in 31. decembrom, ostali doma, kjer bodo opravljali le nujne naloge, ostali pa naj, tako vlada, v tem obdobju izkoristijo letni dopust ali drugo vrsto opravičene odsotnosti.

Podobno odločitev je vlada sicer v času božičnih in novoletnih počitnic sprejela že lani.

Če uslužbenci v tem obdobju ne bodo izrabili letnega dopusta ali druge upravičene odsotnosti, jih bodo napotili na čakanje na delo doma s pravico do nadomestila plače, kot jo določa zakon, so za N1 pojasnili ministrstvu za javno upravo.

Ukrepi veljajo za ministrstva in organe v njihovi sestavi, med drugim tudi za policijo, vojsko, vladne službe in upravne enote. 

Izjema bodo tisti zaposleni, ki nujnih nalog ne morejo izvajati na domu (naloge, vezane na tek procesnih rokov, naloge, povezane z varstvom človekovih pravic in temeljnih svoboščin, naloge v zvezi s preprečevanjem nevarnosti za življenje in zdravje ljudi, za okolje, za javni red in mir, za javno varnost, za premoženje večje vrednosti ali za nastanek hujše gospodarske škode, naloge nujnega in učinkovitega izvajanja oblasti in delovanja države).

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 22

  • 09:28 21. December 2021.

    tudi zdravnike v ZDjih bi lahko poslali domov, itak ne moreš do njih ko si bolan, lahko pa prideš do …

  • 09:00 21. December 2021.

    zdaj ste jih zajeb... ker doma morajo kaj delat ,ker v službi počivajo,nisem še videl koga delat tam

  • 08:01 21. December 2021.

    Saj zadnji teden pred Novim letom itak nič ne delajo pa tudi teden potem ne.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.