Pahor bo danes podelil državna odlikovanja

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Predsednik republike Borut Pahor bo danes ob 11. uri v Predsedniški palači vročil državna odlikovanja.
Oglej si celoten članek

Red za zasluge bo prejela najstarejša slovenska revija Planinski vestnik, medaljo za zasluge pa bosta prejela narodnozabavni glasbenik Franc Mihelič in zdravnik Dušan Repovš, so sporočili s kabineta predsednika.

Revija Planinski vestnik bo tako red za zasluge prejela kot najstarejša slovenska revija ob 125-letnici izhajanja za pomembno kulturno in strokovno vrednost.

Za dolgoletno ustvarjalno in poustvarjalno delo na področju narodnozabavne glasbe ter inovacije pri igranju diatonične harmonike pa bo medaljo za zasluge prejel narodnozabavni glasbenik Franc Mihelič.

Prejemnik medalje za zasluge bo danes postal tudi zdravnik Dušan Repovž, in sicer za velike zasluge v javnem zdravstvu in preventivni medicini ter še posebej zdravstveni vzgoji, so v kabinetu še zapisali v sporočilu za javnost.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.