Pahor in Kosorjeva obujala spomine

Foto: Anže Petkovšek, Trakoščane Borut Pahor Jadranka Kosor Foto: Anže Petkovšek Borut Pahor Jadranka Kosor Foto: Anže Petkovšek Borut Pahor Jadranka Kosor Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Jadranka Kosor in Borut Pahor (Foto: Nik Rovan) Foto: Žurnal24 pahor kosor bohinj Foto: Žurnal24 pahor kosor bohinj Foto: Žurnal24 Pahor, Kosor, srečanje, Lovranska Draga Foto: Žurnal24 Kosorjeva ločeno izjavo potrebuje iz notranjepolitičnih razlogov, so prepričani Foto: Reuters Srečanje Pahor-Kosor Foto: Reuters Srečanje Pahor-Kosor Foto: Saša Despot Borut Pahor Jadranka Kosor Foto: EPA Jadranka Kosor Borut Pahor Foto: Borna Filić/PIXSELL Pahor in jadranka Foto: Twitter Srečanje Pahorja in Kosorjeve
Borut Pahor in Jadranka Kosor sta obujala spomine na srečanje na dvorcu Trakoščan.
Oglej si celoten članek

Slovenski predsednik Borut Pahor je v daljšem telefonskem pogovoru z Jadranko Kosor obujal spomine na njuno prvo in odločilno srečanje na dvorcu Trakoščan 31. julija 2009. Spominjala sta se dvomov, ki sta jih imela ob pripravah na takratno srečanje, in poguma, potrebnega za rešitev problemov. Danes sta se tako pogovarjala kot iskrena prijatelja, ki imata danes drugačne politične vloge kot pred petimi leti. 

Njuno srečanje, ki je potekalo v ozračju najbolj globoke vsestranske zaostritve odnosov med državama, se je končalo z okvirnim dogovorom, ki je omogočil podpis arbitražnega sporazuma in nadaljevanje pristopnih pogajanj Hrvaške z Evropsko unijo. 

"Takrat je malokdo verjel, da je po 18 letih neuspešnih poskusov rešitve mejnega vprašanja in drugih problemov, vključno z blokado pogajanj Republike Hrvaške z Evropsko unijo, sploh mogoče najti način za vzpostavitev potrebnega medsebojnega političnega zaupanja," so sporočili iz kabineta predsednika republike. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 15:13 31. Julij 2014.

    Miro Cerar, strahopeten socialist brez vizije in programa.<br />Mafija 21 nam vlada že 20 let.<br />Video:<br /><br />http://youtu.be/JsZAJ6PuSO8

  • 14:01 31. Julij 2014.

    A lahko kdo razloži, kaj sploh sta rešila ta dva golobčka !! Kot jaz vem, sta morsko mejo prepustila arbitražnemu …

  • 14:01 31. Julij 2014.

    A lahko kdo razloži, kaj sploh sta rešila ta dva golobčka !! Kot jaz vem, sta morsko mejo prepustila arbitražnemu …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.