Pahor jutri s pravnimi strokovnjaki

Predsednik Borut Pahor se danes mudi v Italiji; napvedani obisk je nekoliko skrajšal, saj ga doma čakajo obveznosti, povezane z odstopom premierke in predčasnimi volitvami. Jutri se bo sestal s pravnimi strokovnjaki.
Oglej si celoten članek

Predsednik Borut Pahor se bo danes v Italiji sestal s tamkajšnjim kolegom Giorgiom Napolitanom, nastopil bo na skupni seji odborov za zunanjo politiko senata in poslanske zbornice ter se srečal s predsednico slednje Lauro Boldrini. Predvideno je tudi srečanje s premierjem Matteom Renzijem.

Pahor bo poleg tega slovesno odkril spominsko ploščo Cirilu Kotniku, diplomatu slovenskega rodu, ki je med drugo svetovno vojno s svojim delovanjem v Rimu rešil številne Jude, in se s slovenskimi gospodarstveniki srečal s predsednikom italijanske Konfederacije industrialcev Giuliom Squinzijem.

Posvet glede volitev

Zaradi odstopa vlade bo Pahor obisk v Italiji končal predčasno; za jutri popoldne je na posvet že povabil ugledne pravne strokovnjake. Z njihovo pomočjo želi razjasniti vsa odprta postopkovna vprašanja, povezana z razpisom predčasnih volitev v državni zbor.

Med drugim predsednika republike zanima njihovo mnenje, ali in v kolikšni meri na razpis in izvedbo predčasnih volitev vplivajo šolske in parlamentarne počitnice. Zanima ga tudi ustavna dopustnost skrajševanja 30-dnevnega roka, v katerem državnemu zboru lahko predlaga kandidata za predsednika vlade.

Predvidoma v četrtek pa bo predsednik republike ločeno povabil na posvet vse vodje poslanskih skupin v državnem zboru, da bi se pogovorili o njihovih pogledih na primernost datuma za razpis predčasnih volitev.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 17:48 6. Maj 2014.

    S strokovnjaki se bo Pahor dogovoril, da se bodo pogovorili o možnih datumih predčasnih volitev. <br />Pahor se še vedno …

  • 13:07 6. Maj 2014.

    PRAVNI STROKOVNJAKI?????

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.