Pahor: "Klical sem tožilko"

Foto: Žurnal24 "Nikoli se nisem vmešal v delo pravosodnih organov in tožilstva, policije in pre
Pahor je potrdil, da je aprila lani v zvezi z magnetogramom sestanka s predstavniki tožilstva in pravosodnega ministrstva klical tožilko Dragico Kotnik. "Šlo je le za vprašanje magnetograma," poudarja.
Oglej si celoten članek

Marca lani se je predsednik vlade sestal s pravosodnim ministrom Alešem Zalarjem, Brezigarjevo in višjo državno tožilko Branko Zobec Hrastar. Povod za sestanek je bil poleg napetega odnosa med Brezigarjevo in Zalarjem tudi odstop Zobec Hrastarjeve z mesta vodje specializiranega oddelka pri tožilstvu, ki izvaja policijske preiskave zoper policiste.

Kot je po seji vlade pojasnil Pahor, je tožilko 9. aprila lani klical, ker si je prizadeval, da bi magnetogram omenjenega sestanka postal javen, vendar očiščen vsebin, ki bi ogrozile interes preiskave. Tako so se namreč dogovorili tudi s pravosodnim ministrom Alešem Zalarjem in generalno državno tožilko Barbaro Brezigar, je dejal. Premier je sicer 10. aprila lani tudi javno objavil omenjeni magnetogram.

"Nikoli se nisem vmešal v delo pravosodnih organov in tožilstva, policije in preiskovalnega urada,"
je ob tem zatrdil premier.

Višja državna tožilka je delala na zadevi Baričevič, odstopila pa je 22. februarja lani. Kot vzrok je navedla nezaupanje generalne državne tožilke v njeno delo, saj je Brezigarjeva neposredno komunicirala s policistom specializiranega oddelka.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.