Pahor kot plačnik ali poslušalec?

Foto: Žurnal24 (Foto: Anže Petkovšek)
Pahor v Maribor ne bo prinesel denarja za plačilo vstopne pristojbine za univerzijado.
Oglej si celoten članek
“Ne,” je predsednik vlade Borut Pahor po sestanku predsednikov parlamentarnih strank kratko odgovoril na naše vprašanje, ali v sredo prihaja v Maribor s tremi milijoni za plačilo vstopne pristojbine za univerzijado.

Realne številke in resnica
Potem ko je na Štajerskem zaokrožila vest, da naj bi pristanek na enem od ponedeljkovih sestankov v parlamentu podpisal minister za šolstvo in šport Igor Lukšič, ki v Maribor prihaja s Pahorjem, je mariborski župan Franc Kangler svoja pričakovanja pred obiskom strnil: “Nisem pričakoval, da bo Pahor prišel z denarjem. Je pa tri milijone evrov zagotovljenih z rebalansom proračuna.”

Morali bodo popuščati
Čeprav so predstavniki organizatorjev univerzijade pred tedni to že predstavljali celotni vladi, vidi Kangler obisk premierja kot “možnost, da jih seznanimo z realnimi številkami in resnico. Ker sem prepričan, da predsednik vlade ni seznanjen s sklepi, ki smo jih sprejeli na organizacijskem odboru. Od Pahorja pričakujem, da bo izvajal sklepe, ki jih je že sprejel državni zbor”. Neuradni viri blizu premierja trdijo, da prihaja premier v Maribor “preverjat pripravljenost župana na dogovarjanje, ne pa delit denar”.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.