Pahor ne bi dobil polovice glasov

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Za izvolitev Boruta Pahorja, sicer največjega favorita med predsedniškimi kandidati, bi bil potreben drugi krog.
Oglej si celoten članek

Anketa Dela je potrdila, da je Borut Pahor absolutni favorit v tekmi za predsedniški mandat, ki bi se iztekel leta 2022, vendar pa do zmage ne bi prišel v prvem krogu. Ko je namreč v tekmo vstopil veleposlanik Milan Jazbec, so se tudi glasovi razpršili med tri kandidate, in Pahorju je zmanjkalo nekaj glasov.

Foto: Saša Despot Milan Jazbec Če bi bile predsedniške volitve prihodnjo nedeljo, bi 44 odstotkov vprašanih podprlo Pahorja, 12 odstotkov veleposlanika Jazbeca, deset odstotkov pa predsednika SNS Zmaga Jelinčiča.

22 odstotkov anketirancev ne bi glasovalo za nikogar od navedenih, štirje odstotki pa se volitev ne bi udeležili.

Pahorju so bolj naklonjeni volivci SD in Desusa, tudi volivci SMC, zaposleni v javnem sektorju, ženske in anketiranci s poklicno šolo. Jelinčiču so zelo naklonjeni volivci SNS, nekaj je tudi podpornikov SDS. Če se bo prijavil še kak kandidat, se bo volilno telo še bolj razpršilo.

Spletno anketo je za uredništvo Dela med 19. in 20. aprilom na reprezentativnem vzorcu 513 odraslih državljanov opravil oddelek za tržne raziskave Delo Stik.

dezurn@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 28

  • 10:25 4. Maj 2017.

    Ni bilo mišljeno Milan Kučan ! ! ! !

  • 10:07 4. Maj 2017.

    janez imas prav zal fanatikom tega ne mores razlozit ne smejo vedeti in videti drugega ,,pa morajo slediti svojim bogovom

  • 10:05 4. Maj 2017.

    nobeden ni posten pahor skrbi samo za svojo lepo rit in to mu je zivljanski cilj da pa bi deloval …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.