Pahor podpira blok 6

Foto: Žurnal24 TEŠ Foto: Žurnal24 TEŠ Foto: Žurnal24 (Foto: Gregor Katič) Foto: Žurnal24 Rotnik in Meh. (Foto: Gregor Katič) Foto: Žurnal24 TEŠ Foto: Žurnal24 TEŠ Foto: Žurnal24 TEŠ Foto: Žurnal24 TEŠ Foto: Žurnal24 TEŠ Foto: Žurnal24 Pahor bo sprejel člane stavkovnega odbora Teša. (Foto: Gregor Katič) Foto: Žurnal24 TEŠ Foto: Žurnal24 TEŠ Foto: Žurnal24 TEŠ Foto: Žurnal24 (Foto: Gregor Katič) Foto: Žurnal24 TE%C5%A0
Teš. Država bo dala poroštvo za 440 milijonov evrov.
Oglej si celoten članek

“Drugi teden v juniju bo minister Matej Lahovnik vladi predložil pismo za podporo projektu. Kako bomo sprejemali odločitve, pa se bomo pogovarjali na sami seji,” je predsednik vlade Borut Pahor odgovoril na vprašanje, ali bo vlada vendarle podprla gradnjo bloka 6.

Ob obisku v Termoelektrarni Šoštanj (Teš), ko so simbolično začeli rušiti hladilne stolpe, je poudaril, da blok 6 Slovenija potrebuje in je najpomembnejši energetski projekt v državi – tako z ekonomskega kot ekološkega vidika. “Poroštvo države bo potrebno za 80 odstotkov kredita EIB, kar od 550 milijonov znaša 440 milijonov evrov, medtem ko za EBRD poroštvo ni potrebno, gre zgolj za podporo projektu,” je pojasnil šef Holdinga Slovenske elektrarne Borut Meh.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.