Pahor pričakuje magično rešitev

Foto: Žurnal24 Borut Pahor ni skrival jeze nad zadnjimi potezami vladnih PR-služb. (Foto: Anže
Sindikate pozivam, naj predstavijo magično rešitev, je 20 dni pred referendumom dejal premier Borut Pahor.
Oglej si celoten članek

Predsednik vlade je danes pozval sindikalne voditelje, naj ljudem še pred 5. junijem predstavijo svojo magično rešitev namesto pokojninske reforme. Pravi, da bi bilo tako prav in pravično, vendar pa je prepričan, da take rešitve sindikati nimajo, saj bi jo sicer že prej uskladili z vlado, ki je bila po njegovih besedah "iskreno za dialog".

Poudaril je, da ne držijo navedbe sindikatov, da je referendum o ZPIZII neizogiben tudi zaradi pomanjkanja socialnega dialoga, saj je bil ta dialog celo tri mesece daljši, kot je bilo prvotno mišljeno, podaljšali pa so ga prav na pobudo sindikatov.

"Več kot dovolj časa imajo sindikati do referenduma, da povedo, kaj je zanje kompromisna rešitev, ki bi prinesla vzdržnost javnih financ ter varno starost za upokojence. To naj povedo zdaj, da bodo lahko volivci mirne vesti odločali."

Razlika med sindikati in SDS je, da se sicer ne strinja z ZPIZII, vendar pa SDS ni predlagala referenduma, želi le, da bi imeli nekateri drugi protikrizni ukrepi prednost. Razlika je po Pahorjevem v tem, da se prvi ne zavedajo odgovornosti, SDS s prvakom Janezom Janšo pa.

Pogačar: s sindikati nismo čisto vsaksebi
Generalni direktor direktorata za delovna razmerja in pravice iz dela na ministrstvu za delo, družino in socialne zadeve Peter Pogačar meni, da s sindikati niso čisto vsaksebi – oboji se strinjajo, da je potrebna reforma, da je treba ohraniti solidarnost, prvi steber in dvigniti upokojitveno starost.

Razšli pa so se pri ukrepih rešitev. Sindikati so želeli milejše pogoje kot v zdaj veljavnem zakonu, na katere so pristali.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.