Pahor prižigal svečke pri pravoslavcih

Foto: Urad predsednika Pahor pri pravoslavcih Foto: Urad predsednika Pahor pri pravoslavcih Foto: Urad predsednika Pahor pri pravoslavcih
Pahor na srečanju s predstavniki Srbske pravoslavne cerkve v Sloveniji, ki danes praznujejo božič.
Oglej si celoten članek

V večini pravoslavnih cerkva zaradi uporabe drugačnega koledarja praznujejo božič pozneje kot drugi kristjani. Na današnji dan poteka t. i. bdenje oz. pričakovanje, na katerega bodo v pričakovanju praznika v svoje domove ponesli slamo ter tako simbolično ustvarili skromen prostor, v katerem se je pred dvema tisočljetjema rodil Jezus.

Slovenske pravoslavce je obiskal tudi predsednik republike Borut Pahor. Kot je dejal, je po slovenski ustavi država ločena od verskih skupnosti, kljub temu in prav zaradi tega pa meni, da si velja prizadevati za dobre in urejene odnose tako med institucijami kot osebno med ljudmi.

Veselje ob predsednikovem obisku na predvečer pravoslavnega božiča je v izjavi za novinarje v imenu Srbske pravoslavne cerkve Svetega Cirila in Metoda v Ljubljani izrazil tudi duhovnik Dejan Mandić. Tudi on je dejal, da spada obisk v okvir prizadevanj za dobre odnose med Srbsko pravoslavno cerkvijo v Sloveniji in Republiko Slovenijo kot institucijo ter tudi v okvir prizadevanj za dobre medosebne odnose.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • 12:05 7. Januar 2013.

    Hvala

  • 12:05 7. Januar 2013.

    Vaistinu se rodi, brate . Srbkinja

  • 08:36 7. Januar 2013.

    Hristos se rodi

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.