Pahor se je srečal z novim nadškofom

Foto: Saša Despot srečanje Pahor Zore Foto: Saša Despot srečanje Pahor Zore Foto: Saša Despot srečanje Pahor Zore Foto: Saša Despot srečanje Pahor Zore
Predsednik države Borut Pahor se je srečal z novim ljubljanskim nadškofom Stanislavom Zoretom.
Oglej si celoten članek

Pred nedeljsko slovesno umestitvijo je predsednik države Borut Pahor sprejel novega ljubljanskega nadškofa Stanislava Zoreta. Oba sta soglašala, da se bosta trudila za več medsebojnega spoštovanja, strpnosti, sprejemanja različnosti in zaupanja med ljudmi. Tudi v tem duhu se bo Pahor v nedeljo udeležil slovesnosti ob Zoretovi umestitvi.

Izmenjala sta si mnenja o razmerah v družbi in se strinjala, da je treba prihodnost skupnosti graditi na tem, kar je dobro. Pahor je nadškofu zaželel veliko uspehov pri opravljanju nalog in poslanstva. 

Škofovsko posvečenje novega ljubljanskega nadškofa in metropolita bo 23. novembra ob 15.00 v ljubljanski stolnici. Poleg Pahorja se ga bo udeležil tudi predsednik vlade Miro Cerar.

V začetku oktobra je papež Frančišek za novega nadškofa ljubljanske nadškofije imenoval provinciala slovenskih frančiškanov Stanislava Zoreta. Po 14 mesecih je tako ljubljanska nadškofija le dobila nadškofa. 

V prvih intervjujih po imenovanju je Zore dejal, da si želi imeti pred očmi človeka in odkrivati njegove potrebe v vsakdanjem življenju. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.