Pahor še leto in pol mandata, to namerava početi po tem

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
Predsednik Borut Pahor po končanju predsedniškega mandata ne namerava nadaljevati politične kariere.
Oglej si celoten članek

Med slovenskimi politiki, ki so najbolj zaznamovali poosamosvojitveno obdobje je zagotovo tudi Borut Pahor. Opravljal je namreč vse najvišje funkcije v državi, navaja Večer. "Najkasneje 2023 se namerava preizkusiti še v zasebnem sektorju," so zapisali v časopisu. 

Predsednik republike Borut Pahor namreč na naslednjih volitvah v skladu s slovensko zakonodajo ne more več kandidirati, v predsednikovem uradu pa so jim na vprašanje, ali namerava po končanju mandata nadaljevati politično kariero odgovorili, da se to ne bo zgodilo.

Pahor je bil po njihovem kar devetkrat zapored  izvoljen na različne položaje v domači in evropski politiki in po zaključku predsedniškega mandata politične kariere ne načrtuje več. "Glede ponudb za zaposlitev v zasebnem sektorju doma ali v tujini predsednik Pahor razume problem tako imenovanih vrtljivih vrat in bo pred sprejetjem morebitne take odločitve pridobil ustrezna mnenja vseh pristojnih ustanov," so predsednikovem uradu dodali za Večer

dezurni@zurnal24.si

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 6

  • 16:21 23. Marec 2021.

    Ko ne potrebuješ več političnega marketinga, ti priskočijo na pomoč strici iz ozadja in interesna, neodgovorna politika, se nadaljuje.....

  • 14:33 23. Marec 2021.

    Karl Erjavec se je zaposlil v Iskri, Pahor pa se bi v Kolektorju. Oba bosta iskala posle v Rusiji. 🇷🇺 …

  • 14:15 23. Marec 2021.

    Hvala mu za TEŠ 6 in za pacienta na oblasti.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.