Pahor z najslabšim rezultatom ta teden

Foto: Saša Despot Borut Pahor
Podpora Borutu Pahorju po raziskavi javnega mnenja že drugi dan zapored pada.
Oglej si celoten članek

Raziskava, ki jo za POP TV opravlja Mediana, je pokazala da bi za Pahorja danes glasovalo 45,1 odstotka volivcev, medtem ko je neodločenih še vedno slaba desetina.

Prvi zasledovalec Marjan Šarec je sicer obstal na 18,6 odstotka glasov.

Če je sredi tedna kazalo na verjetno zmago Boruta Pahorja v prvem krogu nedeljskih volitev, mu v zadnjih dveh dneh podpora v javnomnenjski raziskavi vztrajno pada. S sredinih 51,3 odstotka glasov mu je padla na vsega 45,1 odstotka, a ob 9,2 odstotka še neodločenih volivcih mu lahko še vedno uspe zmagati v prvem krogu, navajajo na spletni strani.

Raziskava kaže, da se krepi podpora Romani Tomc. Od začetka tedna ji je zrasla za kar dve tretjini. Danes bi zanjo volilo 12,5 odstotka tistih, ki se bodo udeležili volitev. Tudi podpora Ljudmili Novak je od začetka tedna občutno zrasla. Zdaj bi zanjo glasovalo 8,9 odstotka anketiranih. Angelci Likovič so sodelujoči v raziskavi namenili 2,5 odstotka glasov, Borisu Popoviču 1,8 odstotka, Maji Makovec Brenčič 0,8 odstotka, Suzani Lari Krause in Andreju Šišku pa po 0,3 odstotka glasov.

Raziskavo javnega mnenja po metodi "tracking poll" za POP TV opravlja Mediana na vzorcu 453 volivcev.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 6

  • 23:06 20. Oktober 2017.

    Kar se tiče POP TVja, dejansko stalno blokirajo dva kandidata. Zakaj že? A ni tak v ustavi napisano, da morajo …

  • 17:43 20. Oktober 2017.

    Pahor mora ubrati drugačno taktiko. Biti mora bolj odločen. Naj vpraša ljudi na ulici, s katerimi s tako rad druži.

  • 16:45 20. Oktober 2017.

    Jaz mislim, da Pahor ni ravno prava izbira. Kako pa je s temi anketami? Na 24 ur pritisneš minus za …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.