Pahorja kartel ni presenetil

Foto: Žurnal24
V odgovoru na poslansko vprašanje, kaj bo vlada storila za razbitje kartelov, je premier Borut Pahor izjavil, da ga njihov obstoj ni presenetil.
Oglej si celoten članek

Razkritje dogovarjanja slovenskih gradbenih podjetij o sodelovanju na razpisih za gradnjo avtocest predsednika vlade Boruta Pahorja, kot je dejal danes v DZ, "žal ni presenetilo".

"Domneval sem, da v Sloveniji kilometer avtoceste
težko stane več kot v vseh drugih državah, da nekaj ni šlo v redu," je Pahor dejal v odgovoru na poslansko vprašanje Andreja Vizjaka.

Tega je zanimalo, kakšne protikartelne ukrepe vlada načrtuje. Vprašal je tudi, zakaj se ni nadaljevala preiskava proti odgovornim v "avtocestnem lobiju" in zakaj se je ustavil pregon treh največjih gradbincev, potem ko so bili osumljeni nepravilnosti pri razpisu gradnje letališkega stolpa.

Pahor je v odgovoru Vizjaku tako napovedal, da bo vlada pregledala obstoječo zakonodajo, načrtujejo tudi izboljšanje nadzora z uvedbo centralnega regulatorja in nov sistemski zakon o javnem naročanju. Glede preiskave pa mu je odvrnil, da nihče iz vlade ni dal ne sodnim oblastem ne policiji ali tožilstvu nobenega navodila, kako naj usmerjajo preiskavo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.