Palm danes predstavlja Pixie

Foto: Žurnal24 Najnovejši Palmov izdelek Pixie
Proizvajalec pametnih telefonov Palm bo danes razkril nov pametni telefon Pixie, naslednji v seriji, ki jo je uspešno začel Palm Pre. Konkurenca je huda.
Oglej si celoten članek

Pixie, beseda v prevodu pomeni vila, je mlajši brat uspešnega Palm Preja in je namenjen predvsem mlajšim uporabnikom. Telefon nima možnosti brezžične povezljivosti wi-fi, prav tako ima manjšo tipkovnico, zaslon in manj zmogljiv fotoaparat kot njegov predhodnik. Na voljo bodo tudi aplikacije, kjer pa Palm močno zaostaja za Applom, saj jih nudi le 58, medtem ko jih slednji ponuja več kot 15 tisoč.

Vodstvo ni želelo razkriti maloprodajne cene, vendar analitiki ocenjujejo, da bi se ta lahko gibala okoli 99 dolarjev (69 evrov). Družba pričakuje, da bo z novim modelom nadaljevala prodajni uspeh Palm Pre, ki je zanje pomenil vrnitev v središče pozornosti. Pixie bo uporabljal Palmov operacijski sistem WebOS, namestnica direktorja družbe Katie Mitic pa ga je poimenovala "najtanjši telefon, ki smo ga kadarkoli naredili".

Težak mobilni boj
Vendar Palm čaka huda konkurenca, saj bo danes osvežitve svoje linije iPodov predstavil tudi Apple. Na predstavitvi sicer ne bo govora o iPhonih, vendar bo vseeno precej oči ljubiteljev tehnike uprtih vanje. Poleg tega pa bo danes svoj nov pametni telefon, zasnovan na Googlovem operacijskem sistemu android, predstavila tudi Motorola.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.