Pametni mobilniki lumia tudi v Sloveniji

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Finska Nokia je za 21. marec v Ljubljani napovedala predstavitev mobilnih telefonov lumia z nameščenim Microsoftovim operacijskim sistemom Windows Phone.
Oglej si celoten članek

Največji proizvajalec mobilnikov na svetu, Nokia, je za 21. marec v Ljubljani napovedal dogodek, kjer bodo predstavili mobilne telefone lumia z nameščenim Microsoftovim operacijskim sistemom za mobilnike Windows Phone.

Nokia je še vedno vodilni proizvajalec mobilnih telefonov na svetu, a se ji je v zadnjih letih delež zmanjševal zlasti zaradi zaostajanja operacijskih sistemov za tekmeci na hitro rastočem trgu pametnih mobilnikov.

Zato se je podjetje lani povezalo z ameriškim Microsoftom in istega leta predstavilo mobilnike lumia z Microsoftovim sistemom Windows Phone. Zdaj se mora naprava izkazati v boju z vodilnima sistemoma – Googlovim Androidom in Applovim Iosom.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.