Panama bi rada uvedla evro

Foto: EPA
Foto: EPA
Čeprav z evrom nismo pretirano zadovoljni v Evropi, pa se ga ne bi branili v Panami.
Oglej si celoten članek

Kot je na obisku stare celine izjavil predsednik Ricardo Martinelli, bi ga uvedli kot uradno plačilno sredstvo, obenem pa bi, kakopak, obdržali tudi ameriški dolar.

Martinelli podrobnosti ni izdal, je pa na novinarski konferenci z nemško kanclerko Angelo Merkel poudaril, da ima polno zaupanje v nemško in evropsko gospodarstvo. Zato je tudi prepričan, da bo kriza v območju evra kmalu minila.

V evroobmočju je 17 od 27 članic Evropske unije. Evro pa je uvedlo tudi nekaj držav, ki niso v EU, kot na primer Kosovo, Andora in Črna gora.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.