Panoramski let po domače

Foto: Žurnal24 Za obdarovanko z Dolenjske, njenega moža in hčerko se je nedeljski panoramski le
Leško letališče. Plačali panoramski let, ki ga je pilot predčasno končal.
Oglej si celoten članek

Lesce. “S poletom nikakor nismo zadovoljni! Plačali smo nekaj, česar nismo dobili,” je včeraj ogorčen dejal naš bralec.

Panoramski leti
Lesce
. Na letališču so ob predhodnih rezervacijah mogoči: 45-minutni let nad Triglavom, ki stane 195 evrov, 15-minutni let nad Bledom, zanj je treba odšteti 75 evrov, in 30-minutni let nad Bohinjem za 135 evrov, mogoč pa je tudi enourni polet na želeni lokaciji.

Pojasnil je, da so skupaj s sorodniki želeli presenetiti sestrično ob njenem 50. rojstnem dnevu, zato so že marca na leškem letališču plačali panoramski let nad Triglavom in zanj odšteli 195 evrov. V nedeljo pa so bili namesto nepozabnega doživetja deležni razočaranja.

Pravo “presenečenje”

Polet je bil ob 12. uri, ko so se poleg pilota v letalo vkrcali še slavljenka z možem in hčerko. V sončni nedelji naj bi leteli nad Triglavom, polet pa bi moral trajati 45 minut. Sorodniki, ki smo jih spremljali, smo ostali na letališki terasi in po dobrih 30 minutah že zagledali letalo. Sestrična je povedala, da se je pilot odločil, da zaradi vremena ne bodo leteli do Triglava,” je dejal bralec Janko, ki ni želel biti v celoti imenovan. “Če jim toliko pomenijo minute in mislijo, da bodo zaradi njih obogateli, imajo povsem zgrešeno politiko poslovanja,” je dodal.

Triglava niso videli
Precej drago presenečenje ni uspelo, kajti omenjena trojica Triglava ni videla. “Ko smo jezni zapuščali teraso, sta na njej sedela tudi dva gospoda, po njunih napisih na majicah smo sklepali, da sta z letališča. Posmehljivo in nesramno sta komentirala dogodek, tretji moški pa nam je v roke porinil 40 evrov, češ naj bomo tiho, ker so na terasi še drugi ljudje,” je še povedal.

Ni dežurnega letala
Panoramske polete na leškem letališču z enim letalom izvaja letalsko podjetje RB Airlines. Kot je za Žurnal24 pojasnil direktor letališča Pavel Škofic, imajo s tem prevoznikom sklenjeno le začasno pogodbo, zato za opravljanje te dejavnosti letališču nič ne plačuje. “Menim, da bi morala biti pogodba podpisana v kratkem, potem bomo dorekli tudi finančni del,” je dejal prvi mož letališča.

Če jim toliko pomenijo minute in mislijo, da bodo zaradi njih obogateli, imajo povsem zgrešeno politiko poslovanja.
Bralec

Potrdil je, da na letališču ni dežurnega letala in pilota za panoramske polete, saj ta čas po njegovih besedah to ni rentabilno. “Panoramski leti so javnemu zavodu Alpski letalski center Lesce prinašali izgubo, zato želimo, da bi jih izvajal poslovni partner,” je dejal.

“Brez opravičila”
O nedeljskem zapletu pa je Škofic dejal, da naj bi bil razlog za predčasni pristanek slabost ene od potnic, za manjkajoče minute pa jim je bil vrnjen denar. “Rečeno mi je bilo tudi, da so se jim opravičili,” je dodal. Te trditve so oškodovani v celoti zanikali. “To so čiste laži! Nobeni ni bilo slabo in tudi opravičil se nam ni nihče,” je poudaril bralec.

Za pojasnilo nedeljskega zapleta smo želeli povprašati tudi Bojana Žlebnika, direktorja RB Airlines, vendar ga nam ni uspelo priklicati.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.