Paravinja: " Nisem ubil Antonije"

Foto: Ivica Galović / Pixsell
Foto: Ivica Galović / Pixsell
Voznik tovornjaka Dragan Paravinja, ki je obtožen umora mladoletne Antonije Bilić, je v svoji sklepni besedi danes na sodišču v Šibeniku zanikal umor 17-letnice, poročajo hrvaški mediji.
Oglej si celoten članek

Današnji narok je trajal šest ur. Paravinja je ponovil, da ni morilec. Prav tako je zatrdil, da nikoli ni srečal Bilićeve niti je ni peljal v svojemu tovornjaku, na svoji spletni strani poroča Jutarnji list. Druge podrobnosti niso znane, ker sojenje poteka za zaprtimi vrati.

Kot so pojasnili novinarjem pred sodiščem v Šibeniku, je Paravinja zatrdil, da so se preiskovalci zarotili proti njemu, medtem poroča novičarski portal index.hr. Po njegovih navedbah bo sojenja kmalu konec. Napovedani so še trije naroki, razsodba pa naj bi bila znana 19. oktobra.

Sojenje je sicer zaprto za javnost, mediji pa napovedujejo, da bo razsodba znana v drugi polovici oktobra.

Spreminja svoje izjave

Paravinja je doslej že večkrat spremenil svoje izjave. Po prijetju konec junija lani v BiH se je najprej branil z molkom, potem pa je preiskovalcem priznal umor Bilićeve in celo povedal, s katerega mostu naj bi vrgel njeno truplo v reko Krko. Po izročitvi Hrvaški je vse zanikal, preiskovalce pa obtožil, da so ga pretepli in prisilili k priznanju umora.

Naj vas spomnimo

Bilićevo pogrešajo od 7. junija lani. Nazadnje so je videli, ko je štopala pri mostu nedaleč domače vasi pri Drnišu v zaledju Šibenika. Kljub eni najbolj množičnih policijskih iskalnih akcij, ki je potekala vso lansko poletje, trupla maturantke niso našli. V kabini tovornjaka, ki ga je vozil 43-letni Paravinja, pa so našli le nekaj kapljic njene krvi in lase.

Po ocenah pravnih izvedencev, ki so sodelovali pri reševanju primera, dejstvo, da trupla Bilićeve niso našli, ne bi smelo bistveno vplivati na težo razsodbe, če so ostali dokazi trdni.

Paravinja je sicer že bil obsojen zaradi posilstva in poskusa posilstva v Srbiji in BiH. Na Hrvaškem pa ga bremenijo še enega poskusa posilstva.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 13:36 30. November 2012.

    Ključni dokaz DNA , ki so ga " uspeli" identificirati iz njenih treh las najdenih v kamionu , je sedaj …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.