Parkirajo, kjer se jim zljubi

Foto: Žurnal24 Čeprav se v garažnih hišah v bližini vedno najde kakšen parkirni prostor, so zel
Kaos. Na pločnikih in zelenicah. Vsak hoče parkirati tik pred svojimi vrati.
Oglej si celoten članek

Nova Gorica. “Težava ni pomanjkanje parkirnih prostorov, ampak to, da smo se ljudje navadili parkirati tik pred svojimi vrati. Radi smo 'komot',” je dejal vodja občinske redarske službe Vojko Turk. Poklicali smo ga, ker nas je v zadnjem času kar nekaj prebivalcev iz Gradnikove in Cankarjeve ulice opozorilo na to, da ljudje parkirajo vsepovprek: na pločnikih, zelenicah, kolesarskih stezah, celo intervencijskih poteh, in da tega nihče ne kaznuje.

Zvečer in ponoči je kriza
Turk je pojasnil, da sami prejmejo malo takih pritožb, saj se pritožujejo predvsem tisti, ki so jih oglobili. Zagotovil je, da so občinski redarji čez dan na obeh ulicah – tam so razmere ponekod res kritične – in tudi drugod. Najhujše razmere vladajo zvečer in ponoči, ko redarjev ni na delu in ko človeška iznajdljivost pri iskanju primernega mesta za parkiranje ne pozna meja.

Resnejše težave nastajajo, če parkirani avtomobili onemogočijo uporabo intervencijskih poti; to se je zgodilo že večkrat, in če bi bilo treba reševati človeška življenja, bi bilo to tudi usodno.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.