Parkirat na Ptuj

Foto: Žurnal24 Cene parkiranja v modrih conah v Celju (CE), Velenju (VE), Slovenj Gradcu (SG),
Parkirni prostori. Največ brezplačnih imajo na Ptuju, najmanj pa v Celju.
Oglej si celoten članek

Raziskali smo, v kateri občini je največ brezplačnih parkirnih prostorov, kako je urejeno parkiranje za stanovalce v središču mesta in kje je parkiranje najcenejše.

Najdražje pred sodiščem
V Celju morajo stanovalci starega mestnega jedra za mesečno dovolilnico odšteti 83, za letno v parkirni hiši Celeiapark 200, za parkiranje na preostalih parkiriščih pa 25 evrov. Najdražje mesečno parkiranje je v strogem središču mesta pred sodiščem in znša 50 evrov.

V Velenju imajo stanovalci v območjih modrih con pravico do dveh abonmajev za parkiranje na stanovanje. “Cena prvega je 8,35 evra, cena drugega pa 33,4 evra na leto,” pravi Aleksandra Forštner z velenjske občine.

Vodja referata za promet v Mestni občini Slovenj Gradec Aljoša Krivec pojasnjuje: “Stanovalci v mestu dobijo letne dovolilnice za en avto na gospodinjstvo.” Stanovalci lahko parkirajo tudi v podzemnih garažah oziroma na parkiriščih pred blokom.

“Za tedensko dovolilnico v modrih conah odštejejo 8,35, za mesečno pa 20,86 evra,” pravi Sabina Gutalj z murskosoboške občine.

10 centov za 15 minut
V središču Ptuja lahko abonenti parkirajo v garažnih hišah v Lackovi in na Osojnikovi ulici. Stanovalci z dovolilnicami A (za vožnjo in parkiranje v območju za pešce) morajo vsako trimesečje odšteti 5,04 evra, z dovolilnico B, s katero lahko parkirajo na javni prometni površini v območju za pešce, pa 12,6 evra na mesec. Stanovalci v središču mesta morajo za dovolilnico odšteti 17,73 evra.

“V strogem središču mesta se za uro parkiranja plača 60, v širšem območju pa 40 centov,” pojasnjuje Robert Brkič, vodja Medobčinskega redarstva na Ptuju, in poudarja, da je od lani možno v mestu parkirati tudi krajši čas od ene ure, in sicer morajo obiskovalci za 15-minutno parkiranje odšteti deset, za pol ure pa 30 centov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.