Pasje bombice, ne negativna kampanja

Foto: Žurnal24 soočenje rtv slo saÅ¡a despot predsedniÅ¡ke volitve danilo turk lojze peterle
Miro Kline pravi, da ne gre za pravo negativno kampanjo, Bernard Nežmah pa je prepričan, da bo favoriziranje Türka mobiliziralo volivce desnih strank.
Oglej si celoten članek

Analitiki se večinoma strinjajo, da ima Türk več možnosti za zmago. Vlado Miheljak meni, da se bo še enkrat pokazalo, da negativna kampanja ne prinaša učinkov, kot se je videlo že v primeru Jankovića. Levica bo zato strnila vrste, desnica pa ne nujno. Kljub temu ne verjame, da bo razlika tako velika, kot so napovedovale ankete.

Tako pravi tudi Matevž Tomšič, ki meni, da polemika o osamosvojitvi ne bo prepričala povprečnih volivcev.

Miro Kline pravi, da ne gre za pravo negativno kampanjo, ki bi morda lahko Peterleta rešila poraza, temveč zgolj za "metanje pasjih bombic z željo, da bi imele učinek pravih".

Bernard Nežmah pa meni drugače. Razprava o osamosvojitvi bo mobilizirala domoljubne volivce, Lukšičev incident z RKC vernike, favoriziranje Türka pa volivce desnih strank nasploh. Zadnji dve soočenji bosta ključni, je napovedal Nežmah.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.