Patria: Finci čakajo na dve državi

Foto: Žurnal24 Björkqvist noče povedati, ali čaka tudi na slovenske spise. (Foto: Saša Despot)
Finski kriminalisti še niso končali predkazenskega postopka v zadevi Patria, saj še vedno čakajo na dokumente iz dveh držav. Ali je med njimi Slovenija, ni znano.
Oglej si celoten članek

Kot je pojasnil glavni finski preiskovalec Kaj Erik Björkqvist, je finska policija sicer svoj del preiskave že končala, sedaj pa čaka še dokumente, med drugim iz Avstrije. Ko bo zbrala vse dokumente, bodo ves material poslali osumljencem, ki bodo imeli možnost odgovoriti na obtožbe. Za to bodo imeli štiri do šest tednov časa, je finski postopek razložil Björkqvist. Predkazenski postopek bo zaključen, ko bodo prejeli odgovore vseh osumljenih in bo celotna dokumentacija posredovana tožilstvu. Björkqvist sicer noče izdati, kdo so tuji državljani, ki so poleg 13 finskih v finskem postopku.

Sedem obtoženih
V Sloveniji je preiskava že zaključena, vloženih je tudi več obtožnih predlogov. Nekdanji obrambni minister Karl Erjavec in nekdanji načelnik Generalštaba Slovenske vojske Albin Gutman sta obtožena nevestnega dela v službi. Različnih kaznivih dejanj, povezanih z dajanjem in prejemanjem podkupnin oziroma s pomočjo pri teh dejanjih pa so obtoženi še Janez Janša, Walter Wolf, Tone Krkovič, Jože Zagožen in Ivan Črnkovič.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.