Patria: Najprej preizkus, nato pošta

Foto: Žurnal24 (Foto: Anže Petkovšek)
Preizkus obtožnega predloga v zadevi Patria še ni zaključen, bo pa najverjetneje v tem tednu, je pojasnila predsednica Okrajnega sodišča v Ljubljani Vesna Pavlič Pivk.
Oglej si celoten članek

Gre za obtožni predlog, ki je bil na sodišče vložen zoper pet oseb – domnevno zoper Janeza Janšo, Toneta Krkoviča, Jožeta Zagožna, Walterja Wolfa in Ivana Črnkoviča.

Po navedbah Pavlič Pivkove sodišče v kazenskih zadevah skladno z določili sodnega reda daje obvestila o vloženem obtožnem aktu šele po tem, ko je opravljen preizkus obtožnega predloga in je o tem obveščen obdolženec. Dodaja še, da zakon ne določa roka za preizkus obtožnega predloga.

Obtožni predlog zoper omenjene je vrhovno državno tožilstvo na ljubljansko okrajno sodišče vložilo 6. avgusta letos. Po poročanju tednika Mladina vrhovno državno tožilstvo Janšo obtožuje "poskusa sprejemanja daril", Zagožna "sprejemanja daril za nezakonito posredovanje", Krkoviča "sprejemanja daril", Črnkoviča "dajanja daril za nezakonito posredovanje", Wolfa pa "dajanja pomoči".

Vsi razen Wolfa, ki se na vložitev obtožnega predloga še ni odzval, so navedbe iz obtožnice, katere vsebino je objavil omenjeni časnik, odločno zavrnili. Ob tem pa so izrazili ogorčenje nad dejstvom, da je časnik objavil vsebino obtožnice, ki je sami nimajo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.