Pavliha o "demokratični abecedi"

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Član Državljanske liste Gregorja Viranta Marko Pavliha v svojem blogu razlaga, zakaj se ne strinja z Gregorjem Virantom glede vlade narodne enotnosti. "Strankarski interesi pač ne bi smeli nikoli prevladati nad ljudstvom, osebno moralo, etiko in temeljnimi demokratičnimi vrednotami."
Oglej si celoten članek

Pavliha meni, da ljudje po "črni sredi" v državnem zboru, ko so poslanci na čelo državnega zbora po dvoboju med Zoranom Jankovićem in Borutom Pahorjem izvolili Gregorja Viranta, zdaj pričakujejo, da bo vlada oblikovana v skladu z volilnim izidom.

Po njegovem mnenju bi morala Državljanska lista "kot deklarirana sredinska, sodelovalna in spravna stranka upoštevati demokratično abecedo" in ravnati po tem vrstem redu:

A. Nadaljuje naj pogajanja s Pozitivno Slovenijo Zorana Jankovića ter poskuša uskladiti še nekaj preostalih odprtih programskih zadev.

B. Če pogajanja ne bodo uspešna, naj začne pogajanja z Janezom Janšo oziroma SDS.

C. Šele ko bosta izčrpani točki A in B, naj se poskuša oblikovati vlada narodne enotnosti, ki jo bo vodil široko sprejemljiv vrhunski strokovnjak. "Za veliko koalicijo sem se zavzemal že pred leti, vendar je njena realizacija  v Dolini Šentflorjanski zaenkrat še precej utopična," je zapisal.

Č. Če nobena od navedenih možnosti ne bi uspela, naj se stranka umakne v opozicijo.

"Svet stranke DLGV se je odločil za Virantovo oziroma Šušteršičevo idejo pod točko C (in šele po njeni uresničitvi ali ugasnitvi za nadaljevanje z drugimi možnostmi), zato sem včeraj ravnal po svoji vesti in edini glasoval proti takšnemu sklepu. Strankarski interesi pač ne bi smeli nikoli prevladati nad ljudstvom, osebno moralo, etiko in temeljnimi demokratičnimi vrednotami," še pravi Pavliha.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 10

  • 16:29 31. December 2011.

    Pred novim letom sem obiskal vse politične akterje , skupaj z ekipo,ki je snemala seje vlade, vse tudi posnel ,vendar …

  • 16:28 31. December 2011.

    Leto 2011 se končuje :Bilo je burno in uspešno, bilo na nekaterih področjih neuspešno .<br /><br />Nekateri SDS JJ vitezi …

  • 16:26 31. December 2011.

    Leto 2011 se končuje :Bilo je burno in uspešno, bilo na nekaterih področjih neuspešno .<br /><br />Nekateri SDS JJ vitezi …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.