Pazite na poledico, jutri nova pošiljka

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Zaradi hladne noči so tla marsikje poledenela, sploh če niso posuta s soljo ali očiščena, opozarjajo na agenciji za okolje (Arso).
Oglej si celoten članek

Tudi na prometno informacijskem centru svetujejo naj bodo vozniki na cestah previdni: "Zaradi zimskih razmer je možnost poledice. Voznikom priporočamo, da vozijo previdno, s primerno varnostno razdaljo in prilagodijo hitrost razmeram na cesti."

Zaradi snega na cestišču je sicer prepovedan promet za priklopnike in polpriklopnike:

  • na cestah Ajdovščina - Col - Črni Vrh - Godovič
  • na hrvaški strani mejnih prehodov Babno Polje in Petrina

Verige so obvezne na avstrijski strani prelaza Jezersko, za tovorna vozila.

Zaprte ceste zaradi zimskih razmer:

  • prelaz Vršič
  • Čepovan
  • Dolenja Trebuša
  • Volče - Solarji- meja z Italijo

 

Jutri nova pošiljka

Okoli deset centimetrov snega se nam obeta jutri. Dopoldne bo začelo snežiti v zahodni polovici države, popoldne pa se bodo padavine razširile proti vzhodu. Tam bo lahko snežilo tudi še v ponedeljek zjutraj. Zapade lahko do deset centrimetrov snega, pravijo na Arsu. 

Prihodnji teden se bodo tempreature še znižale, pritisne lahko tudi mraz do -10 stopinj celzija. 

Nevarnost snežnih plazov

Zaradi novega snega v Julijskih Alpah in zahodnih Karavankah nevarnost snežnih plazov 4. stopnje, drugje v naših gorah pa 3. stopnje.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.