Pazite se 20-, 50- in 100-evrskih bankovcev

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Ljubljanski policisti so prijeli 40-letno žensko, ki je unovčevala ponarejene bankovce. Policisti svarijo - ponaredki so velikokrat zelo dobre kvalitete.
Oglej si celoten članek

40-letna ženska je skupaj s sedaj še neidentificirano žensko v dopoldanskem času na Jurčkovi cesti v Ljubljani unovčevala ponarejene bankovce za 50 evrov. 

Ženski sta na različnih stojnicah po trgovskih centrih kupovali različne izdelke manjše vrednosti, od lončka medu, verižice z obeskom, dežnika, copat, lesenih izdelkov, masla, glinenega lončka. Omenjene izdelke sta plačevali s 50 evrskimi bankovci, menjalnino pa sta prejeli s pristnimi bankovci oškodvancev. 

Na podlagi odredbe sta bili v nadaljevanju opravljeni hišni preiskavi na naslovu, kjer osumljenka stanuje, in vozila, ki ga je uporabljala osumljenka. V vozilu so bili najdeni različni predmeti, ki bi še lahko izvirali iz zgoraj opisanih kaznivih dejanj,

Osumljena je bila včeraj privedena na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku, ki ji je odredil pripor, policisti pa nadaljujejo s preiskavo, tudi s ciljem izsleditve druge osumljenke. 40-letnica je bila že obsojena za premoženjska kazniva dejanja. 

Policija opozarja vse, naj bodo še posebej previdni pri poslovanju z bankovci. Predvsem z apoeni po 20, 50 in 100, saj so ponaredki velikokrat zelo dobre kvalitete in so videti pristni.

dezurni@zurnal24.si

 

 

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 14:20 6. December 2016.

    Kaj pa Bianco menice ? To pa gre ?NPU.............halo?

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.