Pazljivo z e-čestitkami in Twitterjem

Foto: Žurnal24
"Pojav elektronske pošte, okužene s črvom Win32.Hlux, je bil eden ključnih dogodkov v prvem mesecu letošnjega leta," sporočajo iz ponudnika protivirusnih programov Kaspersky.
Oglej si celoten članek

"Novi črv se širi preko elektronske pošte z zlonamernimi povezavami, ki uporabniku ponujajo hitro namestitev lažne aplikacije Flash Player za domnevni ogled e-razglednice," opozarjajo pri podjetju Kaspersky. "Povezava vodi do pogovornega okna, ki uporabnika vpraša, če se strinja z naložitvijo datoteke, vendar ne glede na njegov odgovor črv poizkuša vdreti v sistem računalnika," dodajajo.

Črv iz okuženega računalnika pošilja reklamna sporočila za nakup farmacevtskih izdelkov.

"Poleg tega so bili strokovnjaki podjetja priča množični distribuciji zlonamernih kratkih povezav na Twitterju. Po številnih preusmeritvah pozornost vzbujajoče povezave vodijo uporabnika do strani, ki reklamira lažni antivirusni program," dodajo pri podjetju Kaspersky.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.