Pečečniku zelena luč

Foto: Nik Rovan
Foto: Nik Rovan
Za bežigrajski stadion je le dobil okoljevarstveno soglasje, zdaj bo zaprosil za gradbeno dovoljenje, kdaj bo začel graditi, pa ni znano.
Oglej si celoten članek

Agencija RS za okolje (Arso) je Bežigrajskemu športnemu parku, ki ga zastopa Joc Pečečnik, konec prejšnjega tedna izdala okoljevarstveno soglasje za projekt prenove Plečnikovega stadiona. Na to odločitev je možna pritožba, in sicer v 15 dneh.

Če je ne bo, bo lahko Pečečnik le zaprosil za gradbeno dovoljenje. Postopek pridobitve okoljevarstvenega soglasja je trajal več kot leto in pol, Pečečnik pa ga je moral dobiti, ker namerava zgraditi stadion s kapaciteto 8.400 gledalcev in garažo s 1.810 parkirnimi prostori, je zapisano v soglasju.

Stanovalci odločitev obžalujejo

Tako odločitev obžaluje koordinacijski odbor stanovalcev Fondovih blokov, ki že več let poskuša ustaviti ta projekt: "Zaradi trmastega vztrajanja investitorja pri neuresničljivem projektu se bo agonija propadajočega stadiona tako samo še podaljšala." Ob tem so dodali: "V postopku izdaje okoljevarstvenega soglasja je bilo tudi nenavadno, da se je generalni direktor agencije za okolje, ki postopka ni niti vodil niti se ne bi smel vmešavati vanj, nekajkrat sestal z investitorjem oziroma njegovimi predstavniki. Ker nam je to vzbudilo sume o morebitni pristranskosti pri odločanju, smo generalnega direktorja zaprosili za čimprejšnje pojasnilo o teh sestankih, a odgovora do današnjega dne nismo prejeli."

Koliko bo projetk sta, ne govori

Spomnimo, da želi Pečečnik ob stadionu zgraditi stolpnico, v kateri bo med drugim hotel, in več stolpičev za poslovne prostore. Koliko bo projekt stal, Pečečnik v zadnjem času ni želel napovedovati, prav tako ne, kdaj se bo gradnja začela, zadnja ocena stroškov pa je bila okoli 200 milijonov evrov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.