Permana bi odžagali

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Neuradno. Vladi predlog, naj na čelo AZN imenuje Sergeja Simonitija in ne vnovič Mihaela Permana.
Oglej si celoten članek

Za direktorja Agencije za zavarovalni nadzor (AZN) kadrovska komisija vlade predlaga Sergeja Simonitija in ne dosedanjega direktorja Mihaela Permana, smo izvedeli neuradno. Natečajna komisija naj bi sicer oba ocenila kot primerna kandidata; naši viri zato na vladni seji pričakujejo burno razpravo.

Permanove najodmevnejše odločitve so ekspresna podelitev licence Boštjanu Averju, zavrnitev izdaje licence Aljoši Tomažu in uvedba izredne uprave v Vzajemni. Perman je pred kratkim napovedal, da bo preiskal, ali zavarovalnica Adriatic Slovenica s spornimi posli rešuje svoje lastnike, to je KD 
Group.

Simoniti je izvršni direktor v Pozavarovalnici Sava, po izobrazbi je pravnik, z Markom Pavliho in Anjo Strojin Štancar pa soavtor učbenika Zavarovalno pravo.

Vlada sicer sme opravljati le tekoče posle, imenovanje pa se lahko razume kot zaključek razpisa, ki se je iztekel že poleti.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.