Pes do smrti obgrizel 3-letnika

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Do napada psa s tragičnimi posledicami je že pred meseci prišlo v Veliki Britaniji. Te dni se je zaključilo sojenje lastnici psa, ki so ga po napadu usmrtili.
Oglej si celoten članek

3-letni deček Dexter Neal je po nekaj ugrizih buldoga umrl v bolnišnici. Pes ga je napadel na dvorišču družine Dunne, kjer se je igral skupaj z domačimi otroki. Pes je bil sprva povsem miren, zato je Jane Dunne, ki je pazila na otroke, odšla v hišo.

Med otroško igro je pes nenadoma napadel 3-letnika, ga podrl na tla ter ga nekajkrat ugriznil v vrat in glavo. Ko je njegova lastnica zaslišala otroško kričanje, je pritekla ven in psa začela pretepati s kuhinjsko krpo, s čimer ni uspela prekiniti njegovega napada.

Psa je zaustavil šele sosed, ki ga je uspel zagrabiti za ovratnico in ga odvleči stran od dečka. Hudo poškodovanega so s helikopterjem prepeljali v bolnišnico, kjer pa mu žal niso mogli več pomagati. Obdukcija je pokazala, da se mu je zaradi prevelike izgube krvi zaustavilo srce.

Sodišče je lastnici psa dosodilo 12 mesecev pogojne zaporne kazni ter sto ur družbeno koristnega dela. Poleg tega v prihodnjih desetih letih ne sme imeti psa za domačo žival, poroča Daily Mail.

"Ničesar, kar storim ali rečem, ne bo zmanjšalo bolečine družine Neal zaradi izgube malega Dexterja," je pri tem povedal sodnik. Javnost je pričakovala, da bo lastnico psa, ki so ga po napadu uspavali, poslal v zapor.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • 10:59 18. Maj 2017.

    ja in to zelo pogostokrat,in ko sem bil jaz majhen me je ovčar ugriznil čim je gospodar le za trenutek …

  • 13:46 17. Maj 2017.

    Pes ni kriv, kriva je lastnica.

  • 13:31 17. Maj 2017.

    Saj si gotovo že slišal tisto, naš je priden in ti ne bo nič naredil.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.