Peš in brez malice

Foto: Žurnal24 (Foto: Anže Petkovšek)
Zaposleni v Merkurju ob današnjem izplačilu plač ne bodo prejeli nadomestila za oktobrsko malico in prevoz. Vzrok je prisilna poravnava.
Oglej si celoten članek
Prisilna poravnava Merkur. Prisilna poravnava je bila uvedena 2. novembra, zato zajame tudi oktobrski nadomestili za prehrano in prevoz. Prisilna poravnava obljublja upnikom 60-odstotno poplačilo dolga v naslednjih petih letih.

Potni stroški in malice spadajo med neizplačane dolgove, ki so nastali pred začetkom prisilne poravnave. "Tu smo zaposleni torej v enakem položaju kot drugi upniki," je dejal Rok Istenič, predstavnik za stike z javnostmi pri Merkurju, in opozoril, da bi bili upniki, če bi bilo nadomestilo izplačano, obravnavani različno.

Samo tokrat
Nekateri zaposleni se bojijo, da bo ukrep zaradi slabega stanja družbe dolgotrajen, v Merkurju pa so dejali, da ne. "Od začetka prisilne poravnave spadajo stroški prevoza in malic med nujna plačila, ki jih bo prisilni upravitelj lahko odobril," je zatrdil Istenič.

Opozoril je tudi, da denar za malico in prevoz za oktober ni izgubljen. Zaveden bo kot terjatev zaposlenih, ti pa lahko znesek spremenijo v delnice (delavci bi delnico kupili po ceni 57,5 evra) ali pa v naslednjih petih letih dobijo izplačano dobro polovico tega denarja.

Raje bo tvegal
Istenič, pri katerem malica in potni stroški znesejo okrog 150 evrov na mesec, bo raje tvegal. "Jaz bom zagotovo vzel delnice," je dejal. Če bo delnica spet začela rasti, se mu terjatve namreč lahko obrestujejo, je pojasnil in spomnil, da je bila delnica Merkurja še nedolgo tega vredna sedemkrat toliko kot danes.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.