Kuža lajal, dokler se nista sinova rešila

Foto: PGD Slovenske Konjice
Foto: PGD Slovenske Konjice
Pes je v petkovem požaru na Ravnah na Koroškem rešil dva otroka. Žival je v požaru poginila.
Oglej si celoten članek

V petek zgodaj zjutraj je zagorelo v stanovanjski hiši na Tolstem vrhu pri Ravnah na Koroškem. Uprava za zaščito in reševanje je poročala, da so se z ognjem spopadli gasilci z Ravne na Koroškem, ga pogasili in poskrebli za pogorišče. 

Ogenj je popolnoma uničil eno sobo, eno osebo pa so zaradi zasruptive s plinom reševalci odpeljali v bolnišnico. Vzrok požara so še raziskovali, neuradno naj bi zagorelo v prostoru, kjer je bil tiskalnik.

xxx

Časnik Večer pa je poročal, da bi imel lahko dogodek zelo tragične posledice, če ne bi bilo v hiši psa. Lastnik hiše je namreč pojasnil, da je njuna dva otroka, ki sta v času požara še spala, rešil družinski pes. Sam se je namreč z ženo že odpravil v službo, ko ga je od doma poklical sin in mu sporočil, da jim gori hiša. Lastnik je povedal, da je triletni kuža zaznal požar, stekel do enega od sinov v postelji in ga tako dolgo grizljal ter lajal ob njem, da je sin vstal. Ko je opazil požar, je poklical očeta, drug sin pa gasilce.

Sinova sta se rešila, pes pa je ostal v hiši in zaradi ognja poginil. 

Družini so pri odpravljanju posledic na pomoč takoj priskočili sokrajani.

*prva slika je simbolna

dezurni@zurnal24.si

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • ode
    17:01 29. Oktober 2018.

    Pamž si je v celoti izmislil zgodbo.

  • 16:02 28. Oktober 2018.

    Imela sta čas za gasilce, očeta --- za kužka pa ne. Nista vredna, da bi še kdaj imela katerokoli živalico.

  • 11:53 27. Oktober 2018.

    a psa je bilo pretežko odstranit iz hiše?!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.