Pesniška alternativa strankam

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Sedemnajst let stara Demokratska stranka Slovenije v volilnem programu pravzaprav ne ponuja ničesar, česar še nismo slišali.
Oglej si celoten članek

Na prihodnjih parlamentarnih volitvah se bo za glasove volilcev potegovala tudi Demokratska stranka Slovenije (DS), ki se je napovedala kot alternativa sedanjim političnim strankam. Kažejo se nekatere domnevne alternative na političnem prizorišču, kot so tako imenovani resetiranci, je povedal strankin predsednik Mihael Jurak, a ti že imajo svojo politično "hipoteko". To ni alternativa, alternativa je DS, je prepričan. Konkretnih imenih za zdaj ne omenja.

Predsednik stranke pričakuje, da bodo Demokrati Slovenije na prihodnjih volitvah, ki jih najbolj zgodaj pričakuje spomladi 2012, prestopili parlamentarni prag.

Le enkrat prestopili parlamentarni prag

Na zadnjih volitvah je stranka nastopila skupaj s Socialnimi demokrati. Jurak ni želel komentirati "vseh nerodnosti in nespretnosti" sedanje vlade, saj je "to vse prej kot tisto, kar smo pričakovali".

Odgovor na vsa ta vprašanja,
je že dolgo znan,
zato verjemite,
nezadržno se bliža tisti dan,
ko bodo zahteve za pravičnejše odnose,
nezadržno privrele na plan!

... povzema Jurak v pesmi Aktualen razmislek! na spletni strani DS. Sicer so parlamentarni prag prestopili le enkrat od ustanovitve, imeli pa so tri poslance - Toneta Peršaka, Danico Simšič in Franceta Bučarja.

Na sveže obraze še čakamo

Ne gre za prav sveže obraze, saj je bila stranka ustanovljena leta 1994, njeno delovanje pa se navezuje na program Demokratske stranke (1991-1994) in izročilo Slovenske demokratične zveze, ustanovljene leta 1989. V stranki deluje še Sašo Murtič kot podpredsednik, v predsedstvu pa sedijo Miro Marc, Alojz Krapež, Jože Cuzak, Dušan Ograjšek, Jožef Kovač in Stanislav Zdešar.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.