Peterle ustanavlja Fokus 2031

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Lojze Peterle bo ustanovil novo gibanje z imenom Fokus 2031. Gibanje naj ne bi preraslo v politično stranko.
Oglej si celoten članek

Evropski poslanec in član stranke Nova Slovenija (NSi) Lojze Peterle bo ustanovil gibanje Fokus 2031, ki ga bo javnosti predstavil v ponedeljek. Gibanje bo zagovarjalo demokrščansko usmeritev, v prihodnosti pa naj ne bi preraslo v stranko. Za Finance je Peterle namreč dejal: "Fokus 2031 ni stranka in ne bo stranka."

Prepričan je, da naš politični prostor potrebuje normalizacijo, k čemur naj bi prispevalo njegovo gibanje. Sam o soustanoviteljih gibanja ne želi govoriti, po poročanju pozareport.si pa naj bi za gibanjem stal Miran Kramberger, nekdanji direktor Siola in prvi človek T-2, nekdanja ministra Janez Drobnič in Izidor Rejc, bivši direktor Litostroja Jože Duhovnik, odvetnik Damjan Mihevc ter Danilo Marin in Oskar Kocjan.

V zadnjem obdobju so bila sicer vse glasnejša ugibanja o nastanku nove stranke na levici. Več o tem smo pisali v članku Na volitvah nova stranka?

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 08:40 4. September 2011.

    kaj še nimajo dovolj??še fokus...

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.